Visst blir det lite annorlunda, som mycket annat i år, men julen ska självklart firas i Helsingborg city. Det bjuds på julstämning i stan hela december med vackra ljus, perfekta klappar, juliga smaker och mysig musik. Med hänsyn till varandra kan vi alla njuta av vår glimrande stadskärna i julprakt.
Här samlar vi allt som händer i city under december. Vi fyller på löpande, så håll utkik efterhand!

En annorlunda julskyltning

29 november 12.00-18.00

Ljus, stämning och musik kommer att känneteckna julen i city 2020. Som traditionen bjuder är första söndagen i advent den dag då alla stans verksamheter visar upp sina vackert julpyntade skyltfönster. Vår traditionsenliga julskyltningssöndag blir annorlunda i år.

hgbcity_vinterljus_stjärnhimmel

Vackra vinterljus

Inför jul förvandlas centrala Helsingborg till en härlig vintervärld med massor av julljus.

Pojke åker skridskor på isbanan på Sundstorget januari 2019.

Isbana på Sundstorget

Den populära isbanan är tillbaka på Sundstorget lagom till första advent. Ett perfekt sätt att komma i riktig julstämning.

hbgcity_julmat

Jul hos krogarna

Oavsett vilka juliga smaker som passar dig så finns dem att hitta hos krogarna i city. I år erbjuder många även julbord för avhämtning och catering.

julhandel

Perfekta julklappar

Verksamheterna i city hjälper dig att hitta de perfekta julklapparna till nära och kära. I år är det dessutom viktigare än någonsin att stötta den lokala handeln.

Om du har möjlighet – sprid gärna ut din julhandel och besök city när det är mindre folk. Våra besökssiffror visar att förmiddagarna generellt är lugnare, så även måndagar på eftermiddagen.

utsiktkarnan_vinter_AnnaAlexanderOlsson700x

Vill du vara julvärd i city?

Vi söker nu dig som vill engagera dig som volontär under Jul i City. I år är det viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd när vi njuter av julen i stan. Här kommer julvärdarna in i bilden!