Jul i city

Helsingborg City laddar upp för årets mysigaste tid med juliga smaker, de rätta julgåvorna och fina upplevelser. Här har vi samlat mycket av det som händer från den första advent och enda fram till julafton.

Julklappskväll i Helsingborg city
19 december

Vill du handla julklappar bland vinterljus och mysig stämning i Sveriges vackraste stadskärna? Eller har du svårt att hinna till stan under citys ordinarie öppettider? Kanske känner du dig själv och vet att du kommer behöva inhandla några sista-minuten-klappar? Oavsett anledning ska du boka in torsdagen den 19 december i kalendern. Då är det nämligen Julklappskväll i city! Med öppet till klockan 20.00 plockar ett gäng butiker fram sina bästa julklappstips och hjälper dig att hitta den perfekta gåvan till den du håller kär.

Kvällen till ära bjuder Helsingborg stad på en liten ”hjulklapp”. Det är gratis att stå på alla kommunala parkeringsplatser i city mellan klockan 16.00-20.00. (Gratis parkering gäller området nedanför Landborgen och endast kommunala p-platser.)

Medverkande butiker: Belami, Carl Hoff, Chocolatte, Clas Ohlson, Flash, Gents, Guldvarufabriken, Gömtället/Kaktus, H&M, Joy, Hemmakväll, Kicks, Kullagatans Kaffe & Te, Lindex, Lundbergs Väskor, Mint Fashion, Newhouse, Optica, Sand&Lin, Scorett, Stjärnurmakarna, Store, Rebecca Falck, Rituals, Style&Living, Stadium, The Body Shop, Trampolin, Världsbutiken.

omslag-jullordag2

En julig lördag för hela familjen

Passa på att ta med familjen till city lördagen den 14 december för en julig dag tillsammans. 12.00 – 16.00 finns det massvis med roliga aktiviteter på olika platser i stan.

vinterljus

Vinterljus

Inför jul förvandlas centrala Helsingborg till en härlig vintervärld med massor av julljus.

utsiktkarnan_vinter_AnnaAlexanderOlsson700x

Julweekend i Helsingborg

I Helsingborg finns alla förutsättningar för avkoppling. Visit Helsingborg har satt ihop ett förslag på en härlig weekend för dig som behöver lite hjälp på traven. Här får du tips om julkonserter att lyssna på, julmarknader att besöka och mycket mer!

hbgcity_julmat

Jul hos krogarna

Oavsett vilka juliga smaker som passar dig så finns dem att hitta hos krogarna i Helsingborg City.

lucia-1502589_640

Lucia i city

I år genomförs Helsingborgs Lucia i samarbete med Mega Musik gymnasieskola. Precis som tidigare år framträder Helsingborgs Lucia på Terrasstrapporna den första advent och runt om i city under Luciadagen den 13:e december. I sin fulla prakt består Mega Musiks luciatåg av 45 körmedlemmar plus komp av en lärartrio. Både dagarna före och på luciadagen kan du njuta av stämningsfulla framträdande på flera ställen i city

Lucia framträder på Mäster Palms plats
Klockan 13.00 

Lucia framträder på Konsul Olssons Plats
Klockan 15.00 

Lucia i mörka natten i S:ta Maria kyrka 
Klockan 20.00

Lucia gudstjänst i Gustav Adolfs kyrka 
12 december klockan 18.00

Kalender

Evenemang och event, stort som smått, allt i julens anda. Här hittar du mysiga julmarknader, stämningsfulla konserter, roliga aktiviteter för barnen och mycket mer!

Den perfekta julklappen

Med över 120 anslutna butiker, kaféer, restauranger,  hotell och salonger är citypresentkortet den perfekta julklappen för alla. Citypresentkortet köper du enkelt i våra automater på Gallerian Magnus Stenbock eller på Knutpunkten