Stadskärnan

Visionen för city är att fler människor ska besöka stan oftare, stanna längre och uppleva något som är värt att berätta vidare. Helsingborg har ett brett handelsutbud med både premiumvarumärken och detaljhandelskedjor.

Stan karaktäriseras av flera mindre områden som var och ett för sig har en unik identitet och ett varierat utbud. Från norr till söder kan du uppleva allt från stora internationella varumärken, nationella kedjor och små lokala butiker. Staden knyts samman av Stadsparken som är en grön mötesplats med fritt wifi, kultur och lek för stora som små.

Kullagatan

Sveriges äldsta gågata Kullagatan är 470 meter lång med ett brett shoppingutbud med allt från stora internationella varumärken och välkända kedjor till små unika butiker.

Gamla stan

Gamla stan består av Maria torg som är Helsingborgs restaurangtorg och Bruksgatan som är en mysig shoppinggata med småskaliga butiker och caféer.

Drottninggatan/Järnvägsgatan

Vid Helsingborgs Rådhus möter Järnvägsgatan Drottninggatan och blir som helhet den stora paradgata som går genom hela stadskärnan.