Mat till vården – donera en lunch

Såhär fungerar det:

Du swishar en lunch (80 kr) till nummer 1236758080. Helsingborg City samlar in pengarna och när belastningen på vården ökar så köper Helsingborg City luncher av de tre samverkande krogarna för att leverera till vården. Planen är att leverera 100 luncher om dagen under den period projektet pågår.

Varför startades initiativet?

En ny verklighet föder nya idéer. Sedan utbrottet av Covid-19 har krogbranschen haft en tuff situation och tvingats ställa om, permittera personal och hitta nya affärsmodeller. Jesper Liljegren som är delägare i BaraVaragruppen kom tidigt till Helsingborg City med ett förslag som nu blir verklighet.

En insamling av luncher till vården är startad där vi kan underlätta för personal som kommer ha tuffa arbetsdagar utifrån den rådande pandemin. Det är många som vill hjälpa till men inte riktigt vet hur de ska göra – nu kan man stötta vårdpersonalen genom att bjuda på en lunch. I dialog med bland annat Helsingborgs lasarett har vi nu hittat ett sätt där vi kan leverera mat till vårdpersonal när läget blir mer akut kopplat till vården av Covid-19patienter.

Jesper Liljegren på BaraVaragruppen, Michael Fogelqvist på Kol&Cocktails och Anna Eklund på Kitchen&Table är de restauranger som är med och startar igång initiativet tillsammans med Helsingborg City. Fiskgrossisten står för dagliga leveranser och HNA Storköksservice kommer låna ut kylskåp till lasarettet.

  • Det är ett perfekt initiativ där vi kan leverera bra mat till vårdpersonalen samtidigt som restaurangerna får möjlighet att hålla sina kockar sysselsatta. Nu startar vi igång insamlingen och sen avvaktar vi signal från vården om att arbetsbelastningen ökar och då börjar vi leverera luncher, säger Hanna Candell, vd Helsingborg city.

Företagen Boxon samt Stenströms Skjortfabrik, privatpersonen Jarl ”Tjalle” Cederholm samt Helsingborgs Handelsförening har redan nappat på förslaget och donerat 2500 luncher för att få igång projektet. Dessa luncher kommer att börja köras ut med start redan 1 maj till personal inom äldrevården genom ett samarbete med Helsingborgs stad.

  • Det har varit intensiva månader och vi har tvingats göra drastiska förändringar i vår verksamhet för att klara av den här krisen. Samtidigt har jag funderat på hur vi kan hjälpa till och jag tog därför kontakt med sjukhuset och Helsingborgs stad och har sedan med hjälp av Helsingborg City fått igång ett projekt, säger Jesper Liljegren, delägare BaraVaragruppen

Helsingborgs Handelsförening är en av de första att donera pengar till projektet.

  • Det är utmanande tider för alla och Föreningens engagemang för Helsingborg är viktigare än någonsin, säger Handelsföreningens Sven Rosenkvist. Det var självklart för oss att omvandla kostnaden för vårt inställda årsmöte till matportioner för vården!

Företag kan kontakta Helsingborg City för större donationer än enstaka luncher.

Swisha en lunch till 
1236758080

Vi har sponsrat Mat till vården:

Företag får gärna kontakta Helsingborg City för större donationer än enstaka luncher.

Handla

Om du söker något speciellt till dig själv, hemmet eller kanske en present till någon du tycker om.

Äta

En god lunch, smarrig middag eller en mysig fika? Ät i city, hämta take away eller beställ hemleverans.

Göra

Vad känner du för idag? Fixa håret, se en film, gå på en utställning eller unna dig en upplevelse.

Bo

Passa på att unna dig en natt på ett av stadens fantastiska hotell! En hemester är aldrig fel för oss helsingborgare.

City levererar

En ny verklighet föder nya idéer. Verksamheterna i city har det tufft utifrån den nya situationen och vi ser stor minskning av antal besökare i stadskärnan. För att underlätta för kunder att fortsätta handla i city testas därför en ny gemensam lösning för leveranser.

Hjälp till som företag

Vi ser många initiativ från företag och kontor i stadskärnan, med kreativa sätt att stötta citys verksamheter.
tillsammans behåller vi vår stadskärna levande. Här kan du läsa om några enkla förslag på sätt att hjälpa.

Företag får gärna kontakta Helsingborg City för större donationer än enstaka luncher.

[/vc_section]

[/vc_section]